2015. május 16., szombat

Messziről jött ember azt mond, amit akar...

Megint külföldön jártam. Valahogy ez mindig feltölt. Nem tudom, hogy azért-e, mert távol kerülök a megoldandó problémáktól, vagy mert másfajta emberek vesznek körül. De a lényeg ugyanaz. Feltétel nélkül szabadnak érzem magam. Felvetődik a kérdés, itthon vajon miért nem? Mi akadályoz abban, hogy feltétel nélkül szabad lehessek? A problémák, a körülöttem levő emberek, a körülmények? 

Ahogy nézem, ezek mind-mind külsőségek. Jó-jó, igaz, hogy a fent felsorolt dolgok befolyásolhatnak, de nem függhetek tőlük. Az egyetlen, amitől/akitől függhetek, az saját magam vagyok, a saját döntéseim. És ha külföldön önmagam tudok lenni, akkor végig kell néznem ténylegesen azokat a tényezőket, amik visszafognak, és egyesével kell dolgoznom rajtuk azért, hogy ténylegesen szabad és boldog lehessek.

A minap láttam egy síró nénit a villamoson. Már éppen fel akartam állni, és odamenni hozzá, amikor egy - a közelében álló - lány leszólította, megkérdezte, mi a baja, és megnyugtatta. Mit mondhatnék? Lehet szidni az embereket, az országot, lehet ítélkezni, keresni a hibát mindenben és mindenkiben, de amíg ilyen emberek léteznek, addig nem aggódom.

Mindannyian emberek vagyunk, megvannak a magunk problémái. Amíg nem felejtjük el, hogy honnan jöttünk, hová tartunk, közben pedig megmaradunk embernek, s még jól is érezzük magunkat, akkor minden rendben van.

Nekem ma lesz a lánybúcsúm. Reggel a következő horoszkóp várt rám (Nők Lapja Café):

"Kedves Halak!Hát akkor itt az ideje, hogy induljon a banzáj. Itt az ideje, hogy hátralépj az irányítástól, és átadd magadat a változásnak. Itt az ideje annak, hogy átadd magad az élet áramlásának, mert ez az áramlás már régóta jó irányba vinne. Te azonban folyton kijelölsz magadnak egy olyan célt, ami – szerinted – sokkal fontosabbnak látszik. Itt az ideje, hogy hátra lépj, és mondjuk a következő két hétbe ne irányíts, ne dönts, csak sodródj egy kicsit. ez talán eleinte szokatlan lesz, de gyorsan belejössz majd."

Tehát sodródom, jól érzem magam. Alig várom az estét. A kimeneteléről meg majd egy következő bejegyzésben mesélek. :)

 Forrás: favim.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése