2015. január 23., péntek

Végig a sárga köves úton...

Az élet néha váratlan fordulatok elé állít bennünket olyan események által, amiknek nem kellett volna megtörténnie. Nem normális például, ha valaki fiatalon meghal, vagy hirtelen elveszíti minden pénzét, súlyos balesetet szenved, elhagyja a párja, esetleg komoly műtéten kell átesnie. Ezek mind-mind jelzések. Figyelmeztetések arra, hogy valamit nem jól csinálunk, hogy nem azt az utat járjuk, amelyet járnunk kellene.

De ki tudja, hogy melyik a jó út? Hiszen nincs sárga kővel kikövezve, senki nem szórt rá morzsákat, amiket követnünk kellene. Akkor meg honnan kellene tudnunk, hogy az az irány, ami felé most tartunk, tényleg jó-e?

Megmondom. Magunkból. Ha úgy érzed, hogy ahol éppen az életedben tartasz, boldoggá tesz téged, ha az a munka, amit éppen csinálsz, az a párkapcsolat, amiben éppen vagy, az a hely, ahol éppen élsz, az az állapot, ahogy most érzed magad, az a külső, amid jelenleg van megfelelőek a számodra, jó úton jársz.

Ha azonban egy icipicit is úgy érzed életed bármelyik területén, hogy valami nem stimmel, dolgoznod kell rajta, nehogy idővel a szakadék szélén találd magad. 

Nem megijeszteni akarlak, hiszen mindenhonnan van visszaút, csak nehezebb az egyirányú utcában forgalommal szemben haladni, mint időben észrevenni, hogy ne balra, hanem jobbra fordulj. Az ösztöneink, megérzéseink sokat segítenek a tájékozódásban, úgy működnek, mint egy lelki GPS. :) Ha tudod, hogy utálod a munkád, és semmit nem ad neked az anyagi javakon kívül, akkor keress olyat, amelyik igen. Ha a párkapcsolatod már nem a régi, változtass rajta, s ha a partnered nem hajlandó a változásra, bizony neked kell lépned. 

Az életedet te irányítod, te szabod meg, merre tartson a sárga köves út. Teljesen normális, ha néha rossz irányba mész, esetleg eltévedsz, ha körbe-körbe haladsz egy ideig. De amikor nem látod, merre van a te utad, amikor nem találod a megoldást, érdemes megállni egy pillanatra, megpihenni, átértékelni az életed, és csak akkor indulni tovább, amikor az út újra megjelenik előtted. Ami pedig a legfontosabb: Ne félj segítséget kérni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése