2014. november 5., szerda

Csodás november

Mivel a november a társas kapcsolatok ápolásának hava (Boldogságprogram), arra gondoltam, talán ideje lenne előbukkannom a nagy hallgatásból. 

Októberben sok újdonság történt velem. Először is elindult a beszÉLŐ tüKÖR nevű klubom, ahová hónapról-hónapra várok szeretettel minden érdeklődőt. Nagy álmom volt egy olyan csapat összehozása, akikkel mindennapi kérdésekről lehet mélyebben beszélgetni. Az első találkozón a bőségről és a pozitív vonzásról volt szó, leginkább a munkával, munkahellyel kapcsolatban. Az ott készített plakátot megnézhetitek a Facebook oldalamon. A következő alkalommal pedig a munkahelyi stresszmegelőzéssel foglalkozunk. 

Mindemellett elkezdtem privát motivációs találkákat is szervezni azoknak, akik nem akarnak mások előtt beszélni egy-egy kínosabb vagy intimebb problémáról.

Október végén meglátogattam egy jó barátnőmet, aki Berlin mellett él. Néhány napot töltöttem csak nála, de teljesen ellazultam, kipihentem magam. Átértékelődtek bennem dolgok,  új fontossági sorrendet állítottam fel, s ezt azóta is tartom. Jó hatással voltak rám a német emberek, a mentalitásuk, a lazaságuk, s az sem volt rossz, hogy a médiától - ha csak néhány napra is - eltávolodtam. Rádió, tévé és internet nélkül annyi de annyi időm maradt, hogy magam is meglepődtem. A kisváros nyugalma feltöltött, Berlin pezsgése pedig feldobott.

Úgy tűnik, akarva-akaratlan már a novemberi kapcsolatápolást készítettem elő októberben. Ugyanis a berlini kikapcsolódás óta ténylegesen azzal foglalkozom, amit élvezek, azokkal töltök időt, akiket szeretek, nem aggódom feleslegesen, hiszen sokkal több a szabadidőm. Felteszem magamnak a kérdést: miért néztem olyan sok tévét? Miért interneteztem annyit? Kidobott idő. Hiszen itt egy csodás világ, amelyben élek, tele érdekes és értékes emberekkel. Gyakran azon veszem észre magam, hogy olyan dolgokat veszek észre, amiket eddig figyelmen kívül hagytam: egy szerelmespár búcsúzkodását; örömöt, amikor valaki eléri a villamost; mosolyt; könnyeket. Az emberek tele vannak érzelmekkel, csak eddig nem szántam rá elegendő időt, hogy megfigyeljem őket.

Elkezdődött a november, és én tele vagyok várakozással, vágyom az új élményekre, érzésekre, ismeretségekre.

Egy kedves csoporttársam ezt írta rólam az első benyomása alapján:

Kedves Anita!
Számomra te voltál a báj. Olyan kedves mosolyod volt, amit először nem is tudtam hová tenni. Mennyi életöröm lehet bennem mostanság, ami kiült az arcodra. A rajtad lévő szép türkiz-zöldes pulcsi pedig igen feldobta a személyiséged. Bátran viselj máskor is színeket, előtérbe hozza a szép arcod, a bájos mosolyod.
Kívánok Neked még több mosolyt a mai napra!


Kell ennél több? Csodás novembert mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése