2014. október 16., csütörtök

Az élet álom - tedd valósággá!

Teréz anya himnuszából talán a fenti a kedvenc sorom. Az álomból valóság lehet, azonban kihangsúlyoznám, hogy ez a "lehet" nem automatikusan történik, tenni kell érte. Erre pedig egyetlen ember képes. Az, aki ismeri az álmaidat, ezáltal megvalósítani is csak ő tudja őket: TE.

Ha valamit nagyon és tiszta szívből szeretnél, bármire képes vagy érte, akkor az teljesülni fog. Céljaidnak azonban összhangban kell lennie az értékeiddel, ahogy azt előző blogbejegyzésemben is írtam.

Gondolkodj el azon, mit is szeretnél elérni. Fontos, hogy ezek számodra reális célok legyenek.

Vegyél elő egy üres lapot, és gyűjts össze (legalább) három olyan apróbb dolgot, amit szeretnél elérni

- a következő 7 napon belül.
- a következő 30 napon belül.
- a következő 90 napon belül.
- a következő fél éven belül.
- a következő egy éven belül.

Na, melyik volt a legnehezebb?
Általában sokkal könnyebb a rövidtávú célokra fókuszálni, mint a hosszúakra. Ez utóbbiak még annyira távolinak tűnnek, hogy el sem hisszük őket igazán, így a megvalósításuk sem egyszerű.

Most nézd meg a következő 7 napod céljait, és állítsd őket sorrendbe az alapján, hogy melyiket tudod a leggyorsabban/legegyszerűbben elérni. Máris egy lépéssel közelebb kerültél a megvalósításhoz.

Válaszd ki azt a célt, amelyet a legegyszerűbbnek tituláltál, és tedd fel magadnak a kérdést:
Mire van szükségem ahhoz, hogy ezt a célt elérjem? Írd fel magadnak az összes feltételt, hogy tudd, miket kell megtenned, beszerezned vagy megváltoztatnod.

És kezdj neki! Akár most! Amint megvalósítottál egy célt, tedd meg ugyanezeket a lépéseket a következővel és így tovább. Ha minden hétre célokat tűzöl ki, izgalmasabbak lesznek a napjaid, valamint amint eléred őket, sikerélményben is részed lesz.

Ha már igazán profi vagy, próbáld meg úgy alakítani a céljaidat, hogy a négyhetes periódus végére a havi céljaidat, a 12. hét végére a 90 naposakat is elérd és így tovább. Hidd el, a végén már a kisujjadból fogod kirázni az egészet!

Nézzétek csak, az én céljaim így festenek:


Ha van kedvetek, osszátok meg velem a terveiteket, akár itt, akár email-ben. Örülni fogok nekik! :)
Jó tervezést!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése