2014. június 1., vasárnap

Értékek, amelyek szerint élünk

Bizonyos időközönként eltöprengek azon, milyen értékek fontosak számomra, milyen értékekre van szükségem éppen aktuális önmagam kiegyensúlyozottságának eléréséhez. Mert ezek az értékek nálam állandóan változnak. Van, hogy nyugalomra, elismerésre vagy éppenséggel szeretetre vágyom, így ezek kerülnek fókuszba. Aztán amikor más életszakaszba kerülök vagy más foglalkoztat, a teljességhez, a kiegyensúlyozottsághoz szükséges értékeim is változnak.
 
Jelenleg ez a három van középpontban: emberség - következetesség - alázat. 

Emberségre van szükségem ahhoz, hogy a mindennapok nehézségeit átvészeljem. Ahhoz, hogy állandó visszaigazolást kapjak arról, amit és amilyen minőségben adom, azt kapom vissza. Ahhoz, hogy bebizonyosodjon számomra, hogy az emberek nem egymás mellett élnek, hanem egymással, hogy segítenek egymásnak, és kiállnak egymásért. Az emberség magában foglalja számomra a jóindulatot és a szeretetet.

Legalább ennyire fontosnak tartom a következetességet. Ez a logikusságot jelenti az életemben, támpontokat ad, hogy a nekem fontos dolgok megfelelően, és meghatározott séma szerint történjenek. Ez nem jelenti azt, hogy merev lennék, hanem inkább azt, hogy rendszerezettségre vágyom, és ebben érzem jól magam. 

Az alázat pedig, ami az említett két értéket összekapcsolja. Alázat kell ahhoz, hogy emberséges lehessek, és ahhoz is, hogy beismerjem a hibáimat. Mivel fontos számomra a következetesség, alázattal tudok tekinteni rá, és nem hagyom, hogy túlságosan felülkerekedjen más értékeimen, de azt sem, hogy háttérbe szoruljon. 

És ti milyen gyakran gondolkodtok el azon, milyen értékekre van szükségetek a kiegyensúlyozottsághoz? Mik ezek az értékek? Megpróbáltok ezek szerint élni? Remélem, igen. Minden egyes megvalósítás sikerélménnyel jár, amire pedig nagyon nagy szükségünk van!

Legyen szép hetetek!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése