2014. június 22., vasárnap

Apró trükkök a vidám mindennapokért

Mennyire klassz lenne, ha minden nap jó hangulatban, stressz- és konfliktusmentesen telne! Amikor a szabadnapok könnyűsége és vidámsága a hétköznapokban is megmaradhatna.

Ha fel kellene sorolni, mennyi negatív dolog történik velünk nap mint nap, gondolkodás nélkül tele tudnánk írni egy teljes oldalt. Ha azonban a pozitívumokat gyűjtenénk össze, a lista jóval rövidebb lenne. Ennek az az oka, hogy természetesnek veszünk rengeteg olyan dolgot, amiért másoknak esetleg keményen meg kell küzdeniük. Nem is vagyunk tudatában, mennyire különlegesek vagyunk. Mindenki, valamiért.

Azt ajánlom, hogy vegyétek sorra saját pozitív tulajdonságaitokat, szerénység nélkül. Fogjatok egy üres papírt, és essetek neki! Ugye milyen jó érzés visszaolvasni? Tegyétek ezt mindig, ha rossz napotok van!

Összegyűjtöttem néhány apró dolgot, amire ha odafigyeltek, akár még színesebbé is tehetitek a hétköznapok szürkeségét:

1. Ne vegyetek mindent túlságosan komolyan! 

Sokszor olyan dolgot várnak el emberek, amit lehetetlen teljesíteni, vagy éppen megalázó. Nem kell mindig mindent olyan komolyan venni.

2. Hozzátok ki magatokból a legjobbat!

Mindig lesznek olyanok, akiknek valami nem tetszik, vagy nem értenek egyet veletek. Ha mindig a legjobb belátásotok szerint cselekedtek, a maximumot nyújtjátok, semmi hátrányotok nem származhat, és jobban fogjátok érezni magatokat, hiszen tudjátok, ti mindent megtettetek.

3. Lazítsatok!

Ha úgy érzitek, nem bírjátok a napi teendőket, lazítsatok. Igyatok egy kávét, menjetek ki a szabadba, beszélgessetek egy kollégával, vegyetek ki szabadnapot. Bármikor. Emberi dolog.

4. Csak vidáman!

A nap nagy részét a munkahelyeteken töltitek. Sokkal könnyebb úgy dolgozni, ha jókedvűek vagytok. Vannak olyan napok, amikor összejönnek a dolgok, és ez nagyon nehéz. Mindenesetre a többi napon próbáljátok meg! Mosolyogjatok, nevessetek!  

5. Vegyétek észre az apró örömöket!

Ha már a első négy pontban leírtakat sikerül egyre gyakrabban betartani, ez az utolsó sem lesz nehéz. Próbáljatok meg a pozitív dolgokra koncentrálni, és ne mindig a negatívat vegyétek észre! Hívjátok fel erre a munkatársaitok figyelmét is.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése