2014. április 13., vasárnap

Kell egy kis bolondozás

Annyira fel tud tölteni egy olyan hétvége, amikor spontán lehetek, amikor azt teszem, amihez kedvem van. Nincsenek kötelező programok, csupán a nagybetűs SZABADSÁG. 

Nehogy félreértsetek, a tervezett programokkal sincs semmi gond, viszont a hétköznapok kiszámítható egymásutánja mellett nagyon jól tud esni egy kis spontaneitás. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Nálam a következő időtöltések szerepeltek: közös reggeli, takarítás, ablak- és függönymosás, sütés-főzés, a keletkező finomságok elpusztítása, vendégek, karaoke parti, biciklizés, bevásárlás, vezetés gyakorlása a pesti utakon (mindig csak azok a fránya külső tükrök), kertészkedés (a csodás margaréta átültetése), közös társasjátékozás, filmezés. Így átolvasva el se hiszem, hogy mindez belefért két napba. Pedig tökéletesen, még arra is maradt időm, hogy megosszam veletek. :)

Nem tudom, hogy ismeritek-e Gretchen Rubin Boldogságterv című könyvét, ami "egy év története, amikor megpróbáltam reggelenként énekelni, rendet tartani a szekrényben, okosan vitatkozni, Arisztotelészt olvasni, és általában véve többet bolondozni" - írja a szerző. Ez a bolondozás az, ami a mindennapokból hiányzik, ami a külföldieknek valahogy jobban megy. Én egyre tudatosabban figyelek arra, hogy belecsempésszem az életembe, még a kötelező feladataim közé is. Próbáljátok ki, bárhol, bármikor! Bolondozzatok! Tegyétek, ami jólesik!


 
Forrás: Matte Mag: Nasty Gal - Crazy Love


Gretchen Rubin: Boldogságterv; Édesvíz Kiadó, Budapest 2010


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése