2014. április 9., szerda

Élem az életem?

Szerintem kétféle ember létezik: aki a saját életét éli és aki nem.

Vannak, akik - tudat alatt vagy tudatosan - nem akarják a saját életüket élni. Onnan lehet őket a legegyszerűbben felismerni, hogy mindig valaki vagy valami mással foglalkoznak a saját problémáik helyett. Beleütik az orrukat olyan dolgokba, amikhez nem sok közük van, esetleg akaratlanul megbántanak másokat túlzott aggódásukkal, határozottságukkal, irányításmániájukkal. Nem szabad rájuk haragudni. Mindez csupán abból fakad, hogy nem elégedettek saját életükkel, nem bíznak önmagukban, nem tisztelik magukat, és problémáikat másokra vetítik ki. Ezek az emberek segítségre szorulnak: szeretetre, odafigyelésre, törődésre. El kell hitetni velük, hogy ők is értékesek, szükségünk van rájuk, tanácsaik fontosak számunkra. Rá kell vezetni őket arra, hogy ha elkezdenek a saját életükön dolgozni, bízni önmagukban, fejlesztik érzelmi intelligenciájukat, problémáik egyszerűbben megoldódnak, mint gondolnák.

A másik csoportba magas érzelmi intelligenciával rendelkező emberek tartoznak. Ők tudatosan élik az életüket. Nincs szükségük mások elismerésére ahhoz, hogy boldogok legyenek, ám ezt ennek ellenére tudatosságuknak és önbizalmuknak köszönhetően megkapják. Jó rájuk nézni, tele vannak energiával, látszik rajtuk az életöröm. A nem saját életüket élők gyakran irigykednek rájuk, és megpróbálnak az energiáikból táplálkozni. Ez mindaddig nem gond, amíg egyik fél sem sérül. 
 
Biztos vagyok abban, hogy aki a saját életét élők közé tartozik, megtapasztalta már, milyen a másik oldal. Minden ember a saját hibáiból tanul. El kell követnünk a hibákat ahhoz, hogy tanulni tudjunk belőlük. Higgyétek el, nincs annál jobb, mint ÉLNI a saját életünket!

Egy hasznos tanács Rhonda Byrne Határtalan gondolatok című könyvéből:

"Változtasd meg az életed, cseréld fel fényre a sötétséget, pozitívra a negatívat. Valahányszor a pozitívumra koncentrálsz, több fényt hozol az életedbe, márpedig te is tudod, hogy a fény eloszlatja a sötétséget. A hála, a szeretet, a kedves gondolatok, szavak és cselekedetek fényt hoznak, és elűzik a sötétséget.

Töltsd meg az életedet a pozitív gondolkodás fényével!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése