2014. április 25., péntek

A bizalomról

Abban az életkorban vagyok, amikor a legtöbb barátom elkezdi építgetni a családi életét: összeköltözés, házasság, gyerekek. Csodásabbnál csodásabb fotókkal halmozzák el a közösségi portálokat, amiket öröm nézni. 

Elgondolkodtam azon, számomra mi a legfontosabb egy kapcsolatban. Nos, a BIZALOM. Nélküle nem teljes, nem igaz a kapcsolat, sőt, nincs is tulajdonképpen "kapcsolat". Az emberek között a bizalom az az összekötő elem, ami az ismeretleneket barátokká, esetleg szerelmespárokká, majd házaspárokká teszi. Ha ez az összekötő elem hiányzik, a két fél közötti információcsere csorbul, ami pedig komoly érzelmi problémákat eredményez.

A magyar nyelv nagyon szépen két félnek nevezi egy kapcsolat résztvevőit. Mi ennek az oka? Két fél alkot egy egészet: a férfi és a nő. Mindenben fele-fele arányban osztoznak, ahogy a fogadalom mondja: jóban, rosszban, egészségben, betegségben, míg a halál el nem választ. 

Hogyan lehet a bizalmat kialakítani, vagy ami még fontosabb, fenntartani? Nem kell hozzá más, csak őszinteség, önmagunk és a másik tisztelete, szeretete. Ha tiszteled, szereted magad, bízol magadban (van önbizalmad), bizalommal tudsz lenni a párod iránt is. Ez azonban fordítva is igaz: ha nem bízol a párodban, nem bízol saját magadban sem. És addig nem is fogsz, amíg a saját önértékelésed helyre nem teszed. 

A sok szép fotóra visszatérve: örülök, ha olyan barátokat, ismerősöket látok, akik életük egy-egy boldog pillanatát megosztják a nagyvilággal. A sok-sok kiragadott pillanat mellett azonban sosem szabad elfelejtenünk életünk minden egyes percében hálát adni, boldognak lenni, és ami számomra a legfontosabb: embernek maradni.

Forrás: csak-csajoknak.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése