2014. március 28., péntek

Miért nehéz nemet mondani?

Van, amikor azt érzem, kezdek lemerülni, és pihenésre, testi-lelki feltöltődésre van szükségem. A programok meg csak szerveződnek, lemondani őket azonban nagyon nehéz. Amikor vasárnap este a következő heti időbeosztásomat nézegetem, és nem tudok találni egy olyan estét sem, amikor időben otthon lehetnék, gondolkodóba ejt. Mert pörögni szuper, a barátok, a könyvbemutatók, a színház, a mozi, a kozmetikus, a torna mind-mind feltöltenek, de csak akkor, ha nem kötelező jellegűek, hanem szabad akaratomból választom őket. 
 
Na de miért olyan nehéz lemondani egy programot? Miért nem lehet egyszerűen csak annyit mondani: Nem, nincs kedvem! Állandóan igent mondani durva megfelelési kényszer. De kinek akarunk megfelelni? A szüleinknek, családunknak, a barátainknak, esetleg a párunknak? Miért nem magunknak?

Az egyetlen személy, akinek meg kell felelnünk, mi magunk vagyunk. Ez nagyon nehéz feladat, azonban ha követjük a megérzéseinket, és nem foglalkozunk mások érzelmi játékaival, sikerülni fog. Ha például túl fáradt vagy a barátaiddal való találkához, egyszerűen mondj nemet. Nem kellenek kifogások, nem kell lelkiismeret-furdalás vagy rossz érzés. Pusztán a következő szó: NEM. Te vagy az egyetlen, aki tisztában van vele, mikor mire van szükséged. Hidd el, ha azzal töltöd a szabadidődet, amire te vágysz, és nem azzal, amire a környezeted, jobban fogod magad érezni.

Próbáld ki, mondogasd magadnak minél többször: Én vagyok az első! 
 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése