2014. március 20., csütörtök

Ma van a boldogság világnapja. Hazafelé meg is lepett egy ismeretlen hölgy Az út a boldogsághoz című könyvecskével, amelynek alcíme a következő: Tehetsz valamit a boldogságért! 

Miért is ne? Vajon miért pont engem választott ki a rohanó embertömegből? Mi az, ami engem kiemelt a nagy szürkeségből? Nos, nem a véletlen. Inkább a színek. Ha boldog vagy, az ugyanis látszik. Kívül-belül. Nemcsak te érzed, mások is látják. Vonzódnak hozzád, mert érzik a belőled áradó energiát. Már messziről kitűnsz közülük.

Ezt az állapotot nem ördöngösség elérni. Elég, ha néhány dologra tudatosan odafigyelsz, és rövid időn belül érezni fogod a változást. A világ ugyanis egy szép nagy tükröt tart eléd, azaz azt kapod, amit adsz. Mennyivel jobb úgy dolgozni menni, hogy nem dühöngsz magadban, hogy kedvesen rámosolyogsz az emberekre, hogy élvezed a társakkal együtt töltött időt? Mi lenne, ha türelmesebb lennél, esetleg segítenél másoknak, ha megpróbálnád meglátni az életedben a jót? Fárasztó lenne? Nem hiszem. Csak hozzáállás kérdése. 

Próbáld ki! Meg fogsz lepődni az eredmények láttán!

És itt van néhány apró trükk:

1. Élvezd az apró örömöket!

Írd össze, mik azok az apróságok, amik boldogabbá tehetnék hétköznapjaidat! Próbáld meg ezeket megvalósítani! Lehetnek akármilyen csekélységek, a lényeg, hogy feldobják a napodat. Örömmel tölthet el a tudat, hogy tettél valamit, és erőt kaphatsz más, akár komolyabb feladatok megvalósításához is.

2. Légy hálás!

Fontos lépés a boldogsághoz, ha hálás tudsz lenni mindazokért a dolgokért, amik jók az életedben. A pozitív gondolkodás egyik alappillére, hogy értékelni tudj mindent magad körül. Lehetsz hálás az otthonodért, a munkádért, a családodért vagy akár egy megbízható, jó barátért. Minél gyakrabban végzed el ezt a gyakorlatot, annál jobban tudod majd élvezni az élet örömeit!

3. Vedd lazábbra!

Sokan esnek abba a hibába, hogy túl komolyan veszik saját magukat. Állandóan azon elmélkednek, hogy mások mit gondolhatnak róluk, a megjelenésükről, a viselkedésükről. Ha boldogan szeretnél élni, ne foglalkozz azzal, hogy mások mit gondolhatnak! Egyrészt mert sosem tudhatod, másrészt mert ezen nem tudsz változtatni. A legfontosabb, hogy a saját elvárásaidnak megfelelj, és mindenki felé tükrözd a magad értékrendjét!


Forrás: 52 gyakorlat a boldogsághoz (HVG könyvek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése